Telekungen, Curt Ahnström och Rolf-Göran Bengtsson

Vi börjar med den trevligare delen. Dagens ros går till silvermedaljören från Peking-OS Rolf-Göran Bengtsson som idag valde att stå över den individuella hoppningen i London. Hans häst hade fått en mindre anmärkning vid den obligatoriska veterinärbesiktningen i morse. Trots att han inte fick startförbud på grund av denna så tyckte Rolf-Göran att det var säkrast att låta hästen vila. Visserligen är det inte helt otroligt att det ligger mycket ekonomi bakom beslutet men jag tycker ändå det var bra gjort. Att ekonomiska incitament verkar positivt på alla sätt och vis är tecken på ett system som fungerar.

Så går vi på det trista. Dagens ris går till ComHem och Telekungen samt Tele2 och Telenor som stödjer de senare och även till Angered Centrum i Angered utanför Göteborg såväl som Hallunda Centrum i Norsborg utanför Stockholm vilka låter dessa oseriösa företag trakassera tusentals kunder från morgon till kväll i dessa köpcentrum. Bakom det nyetablerade Telekungen ligger företaget SK & JH Sales AB som drivs av två unga män i 25-årsåldern – Johannes Holmgren och Sedat Kovuncu.

Angered Centrum är ett kapitel för sig. Affärskomplexet ägs utav Stockholms-baserade Scanprop Development AB som leds av dess VD Curt Ahnström. Intressant är förresten att detta bolag står som avregistrerat för F-skatt sedan den 3 juli i år men det kan förstås ha flera olika förklaringar.

Tidigare ägdes Angered Centrum utav konsultbolaget Omniagruppen där Curt Ahnström arbetade som VD fram till våren 2010. Omniagruppen försattes i maj i år i konkurs och bjöds ut till försäljning.

Redan under Omniagruppens tid så fanns det omfattande brister och problem i Angered Centrum. Flera handlare berättade för GP att de var missnöjda med hyresvärden, inte minst med de höga hyreskostnaderna som tidigare också ställt till besvär för planerad sjukvård.

När det tidigare gymmet i Angered Centrum – MMA Gym (tidigare Crudo) – skulle flytta in i sina lokaler så fungerade inte ventilationen, det var inte färdigmålat och det läckte dessutom in fett blandat med vatten från den intilliggande McDonalds-restaurangen. Omniagruppen med Curt Ahnström i spetsen krävde trots detta att ägaren Anders Kihlström skulle betala hyran. Ahnström sa till GP att han ansåg att gymmet var färdigt. Gymmet har sedan dess försvunnit och ersatts med ett strömlinjeformat gym i Sportlife-kedjan.

Problemen kvarstår än idag. När det regnar kraftigt så läcker regnvatten in från taket på flera ställen, så även inne i matbutiken som ICA Maxi har. Dessa problem har varat i flera år utan att de åtgärdats. Under de varmare dagarna på sommaren så är lokalerna dessutom i princip otjänliga på grund av värmen. Arbetsmiljön för affärsinnehavarna är oacceptabel och det är olämpligt att ha en matbutik i dessa lokaler.

Att sådana här företag låter Telekungen och ComHem härja i deras lokaler är inte särskilt överraskande men man kan åtminstone hoppas att Tele2 eller Telenor tar sitt förnuft till fånga och avbryter samarbetet med dessa och liknande aktörer vars affärsidé består i att trakassera och förfölja människor. Kunder kommer själva till ett seriöst och attraktivt företag. Det är bara de oseriösa som erbjuder oattraktiva produkter som behöver ta till sådana metoder för att sälja. De kan vi gott klara oss utan.

Det här inlägget postades i Dagens ris, Dagens ros, Näringslivet, Sport och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *