SVT, OS, GP och Göteborgs-företagare

Som de flesta antagligen märkt av så har sport-årets absoluta höjdpunkt dragit igång i och med sommar-OS i London. Drygt 10 000 idrottsmän och -kvinnor från världens alla hörn gör upp om åtråvärda medaljer i flera hundra idrottsgrenar. Som vanligt sänder SVT åtskilliga timmar direktsända tävlingar såväl i de vanliga kanalerna som på nätet. Dagens ros vill jag dela ut till SVT i allmänhet och de rutinerade kommentatorerna Christer Ulfbåge, Staffan Lindeborg, Glenn Strömberg, Anders Gärderud och Jacob Hård samt de yngre förmågorna André Pops och Kajsa Bergqvist vilka tillsammans gör SVT:s sportsändningar till de överlägset bästa i Sverige.

Dagens ris blir tudelat. Det går dels till alla bittra, elaka och avundsjuka personer som på Facebook och annorstädes ständigt klagar på våra idrottsmän och -kvinnor när de inte lyckas så bra som de kräver samt Yvette Hermundstad och de personer på SVT som låter dessa individer komma till tals i OS-sändningarna i TV. Tänk om dessa personer kunde omvandla sin negativa energi till att göra något bra själva istället?

Dagens ris går dessutom till journalisten Sten Sjögren och GP (Göteborgs-Posten) som på GP.se publicerat en artikel som redogör för några av de mest framgångsrika företagarna i Göteborgs-regionen vilka synts mycket lite i offentlighetens ljus. Att hänga ut dessa personer och deras familjer på det här viset är oansvarigt och respektlöst. Är det en hämnd för att de inte ställt upp på intervjuer när journalisterna frågat? Det här är journalistik på lägsta nivå.

Det här inlägget postades i Dagens ris, Dagens ros, Journalistik, Näringslivet, Sport, TV och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *