Stäm Anders Ygeman och svenska staten

Nyligen kom beskedet att inrikesminister Anders Ygeman och den svenska rödgröna regeringen med Stefan Löfven i spetsen har valt att förlänga de hårt kritiserade gränskontrollerna mellan Danmark och Sverige. Detta är oacceptabelt under rådande förutsättningar.

Staten har valt att införa dessa gränskontroller för att minska våra gemensamma kostnader för asylmottagningen. Detta i sig kan man diskutera rimligheten i att göra. Vi hade kunnat ta emot alla asylsökande och därefter krävt en rättvis ersättning och omfördelning inom EU:s gränser utifrån varje enskilt lands förutsättningar.

Som det är nu har Anders Ygeman och regeringen Löfven valt att minska en gemensam och rättvis kostnad för att istället lägga dessa kostnader på företag och privatpersoner i regionen Skåne-Köpenhamn. Detta är fullkomligt oacceptabelt och det står klart för alla att Socialdemokraternas prat om gemensamt ansvar och rättvisa inte betyder ett öre i praktiken.

Alla ensamstående mammor som känt sig tvungna att säga upp sig eller gå hem tidigare för att hinna hämta barn på dagis och alla företag i regionen som förlorar pengar varje dag på grund av dessa gränskontroller borde göra gemensam sak och kräva staten på ersättning. De ska inte behöva betala för regeringens oförmåga att styra Sverige.

Det här inlägget postades i Inrikespolitik, Resor och transporter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *