Oseriösa påhopp på teatersällskap

slave

De senaste dagarna har svenska dags- och kvällstidningar samt diverse oseriösa internetdebattörer skrivit åtskilliga artiklar om en incident som ägde rum på Fotevikens Vikingamarknad i skånska Höllviken. Detta är en marknad som anordnas varje år av det vackert belägna och mycket välskötta friluftsmuseet Fotevikens Museum.

Precis som de flesta andra vikingamarknader så har arrangören bjudit in kringresande teatersällskap för att erbjuda underhållning till besökarna. Denna gång medverkade Nordic International Slave Trade Company som spelar upp humoristiska slavauktioner på liknande arrangemang över hela Norden. Det har de gjort i över tio år men denna gång gick något inte riktigt som planerat.

En kvinna som ”såldes” på marknaden vid Foteviken polisanmälde sällskapet eftersom hon menar att hon inte samtyckt till skådespelet. Detta är naturligtvis inte okej om det verkligen ägt rum på det viset som tidningarna gett sken av men det som är betydligt värre är hur detta återigen har aktiverat internetpöbeln på nytt. Varje gång tidningarna hänger ut en person eller en grupp så är denna pöbel på plats för att se till att man sparkar så hårt som möjligt på de som redan ligger ner, som vanligt utan att ha den blekaste aning om vad som faktiskt hänt. De visar gång på gång upp något av det allra lägsta i form av mänskligt beteende och man skäms nästan för att vara människa när dessa individer går igång.

Detta teatersällskap har ”sålt” 500 personer på marknader under elva års tid utan några incidenter av det här slaget och att hänga ut dem på det här viset på grund av en händelse som vi ännu inte vet någonting om är riktigt uselt av svensk ”media” som mycket väl vet om att pöbeln direkt nappar på en sådan artikel. Att sälja klick har blivit viktigare än all form av seriös omvärldsbevakning. Snart är svensk ”journalistik” inte mycket annorlunda än klicksajter som Lajkat eller Uppskattat.

Allt trams som skrivits av så kallade feminister i samband med denna händelse gör inte saken bättre. De skämmer ut alla kvinnor och män som faktiskt ägnar varje dag åt att försöka skapa ett mer jämlikt samhälle där kvinnor och män ges samma möjligheter.

Skärpning Sverige!

Det här inlägget postades i Internet, Journalistik, Sociala frågor och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *