Lilla Kafferosteriet – bra kaffe men stelbent och omodernt

coffee

Lilla Kafferosteriet i Malmö har länge haft stadens bästa kaffe. Så långt, så gott, det håller jag helt med om. Fikabröd, kakor, bullar osv. intresserar mig emellertid inte det minsta. När jag sätter mig och fikar så vill jag också kunna jobba vid datorn en stund. Där har Kafferosteriet misslyckats helt. Överallt i de annars väldigt trevliga lokalerna så har de pekpinnar och skyltar som säger att man inte får sitta med arbete, studier och dator på deras platser som är till för ”fikande & ätande gäster”. Om jag vill fika och arbeta då? Jo, det går bra så länge det görs ”en kort stund och diskret” enligt personalens egna ord.

Måste jag slänga i mig mitt goda kaffe då trots att caféet är långt ifrån fullt? Och hur sitter jag diskret med min dator? Gömmer jag mig på toaletten om någon annan människa råkar komma i närheten?

Nej, en sådan här stelbent och omodern attityd hör inte alls hemma i en expansiv och spännande företagsstad som Malmö blivit på senare år. Skäms på er Kafferosteriet för att ni lever kvar i forntiden. Ni gör så att de personer som bidrar till Malmö-regionens utveckling känner sig ovälkomna och förpassade till tråkiga, identitetslösa kedjor som Espresso House.

Vill Lilla Kafferosteriet rikta in sig på arroganta och fördomsfulla hipsters á la Södermalm som anser sig vara bättre än andra människor på alla sätt och vis så får det väl vara så men då hoppas jag att den typen av företagare försvinner snabbt från Malmö. Fram för verksamheter som välkomnar alla. Inte nog med det, Lilla Kafferosteriet har nu i likhet med många andra verksamheter blivit helt kontantfritt vilket exkluderar ytterligare en grupp människor. Ett stort bu blir helhetsbetyget.

Dagens ris går också till Förvaltnings AB Malmöborg, Telavox i Malmö samt Postnord i Malmö vars tjänstebilsförare kört hetsigt och olämpligt fort på morgonen i Malmö, struntat i att sakta ner vid övergångsställen och inte släppt förbi föräldrar med småbarn i barnvagnen. Dessa oseriösa företag borde också skämmas. Om ni inte ställer högre krav på era tjänstebilsförare eller har råd att anställa vettig personal så lägg ner. Er tid och era företag är inte viktigare än era medmänniskors liv och hälsa!

Det här inlägget postades i Dagens ris, Näringslivet och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *