Bojkotta Eurovision Song Contest i Stockholm

eurovision

Nu när musikevenemanget Eurovision Song Contest återigen har kommit till Sverige och Stockholm efter Måns Zelmerlöws seger förra året så visar det sig att evenemanget inte är till för alla européer trots att det är statligt finansierat. I Kungsträdgården möttes man av en lapp som naturligtvis främst riktar sig till rumänska romer även om man försökt spetsa till det med lite humor:

”Hej! Eftersom det här är ett evenemangsområde är det inte tillåtet att tigga, plocka burkar eller vara utklädd till Musse Pigg. Ni bör hålla er utanför evenemangsområdet för att slippa samröre med polis och säkerhetspersonal”

Detta står projektledningen för Eurovision Song Contest och Stockholms-polisen för. I Stockholm så har tydligen också polisen påbörjat en kampanj mot sittande tiggare med hänvisning till ordningslagen.

Att tigga kan aldrig förbjudas. I så fall får man förbjuda hjälporganisationer, crowd funding och alla andra organiserade verksamheter där man tigger pengar till det ena eller det andra ändamålet. Här avvisar man en helt grupp extremt utsatta människor från ett evenemang som borde inkludera alla. Det behövs inte heller något sådant förbud, att trakassera människor är redan olagligt. Går tiggarna för långt så finns det alltså redan gällande lagstiftning.

Jag uppmanar till en total bojkott av Eurovision Song Contest i Stockholm. Förutom att det mestadels är tämligen usel musik (personlig preferens så klart) så står de för en människosyn som jag aldrig någonsin tänker ställa mig bakom.

Det här inlägget postades i Demokrati och mänskliga rättigheter, Kultur och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *