Bilister, barnvagnsjoggare och dödshot

baby-joggers

Dagens blogginlägg blir några korta reflektioner.

Dagens ris går till alla bilister som sätter sig i bilen helt i onödan, i synnerhet här i Skåne där kollektivtrafiken är bland de bäst utbyggda i hela landet tack vare att landskapet är så pass tättbefolkat. Naturligtvis finns det de som verkligen behöver sin bil men de hör till undantagen. Ni andra är inte bara en usel förebild för era barn utan ni förkortar dessutom livet och försämrar livskvaliteten för hundratusentals människor som bor i städerna. Polisen borde stoppa dessa personer och upprätta polisanmälan för misshandel eller framkallande av fara för annan.

Dagens fundering gäller de som väljer att ta en joggingrunda samtidigt som de går ut med sina barn. Barnvagnar lämpade för att springa med har blivit allt mer populära de senaste åren. Jag kan inte undgå att ställa mig frågan – om man egentligen inte har tid att ta hand om sina barn borde man då inte istället ändra på något i sitt liv?

Det här är anledningen till att jag ser på fotboll i TV-soffan istället för på läktaren.

Tony Ernst har som vanligt helt fel. Fotbollsfansen har alltid bestått av och fortsätter att bestå till större delen av högljudda idioter, företrädesvis av det manliga könet. Att det är AIK som står för det tragiska uppträdandet är heller inte särskilt överraskande. Ledningen får gång på gång ta avstånd i medierna men det är tomma ord. Att man till och med har en ordförande (Johan Segui) med en bakgrund i den kriminella MC-kulturen signalerar naturligtvis det omvända.

Jag har själv spelat fotboll i många år och hoppas att mina barn också kommer att vilja utöva sporten (eller någon annan idrott om de föredrar det) men fotbollsfansen kan man gott vara utan. Det var inte bara ett fåtal personer som stod för dödsramsorna och AIK gör som vanligt ingenting annat än ber om ursäkt. Det betyder absolut ingenting, se till att identifiera alla rötägg i supporterskarorna och kasta ut dem från fotbollen en gång för alla.

Det här inlägget postades i Dagens ris, Klimat och miljö, Sociala frågor, Sport och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *